„Vanea Pisateli”, condamnat în urma investigației RISE

Impact, Justiție

Liderul interlop „Vanea Pisateli” (Ion Druță) a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a vândut reporterilor RISE un lansator de grenade anti-tanc și un pistol-automat. Sentinţa a fost pronunţată astăzi de Judecătoria Buiucani.

comunicat procuraturaDosarul penal, instrumentat de Procuratura Generală pentru vânzare ilegală a armelor şi muniţiilor, a fost generat de o investigație RISE. Mai exact, la mijlocul lunii mai 2014, RISE a cumpărat de la „Pisateli”, în centrul Chișinăului, un lansator de grenade anti-tanc de model ”RPG-18” (”MУХА”) și un pistol semi-automat  de model „TT”, ambele fiind furnizate de „Pisateli” în timp record.

„Pisateli” figurează și pe o altă cauză penală, la Curtea de Apel Chișinău, fiind acuzat de triplu omor. În plus, el este urmărit de Interpol și judecat în lipsă la București pentru tentativă de crimă și trafic de arme.

Gruparea din care face parte “Pisateli” este condusă de <hoțul în lege> Ion Gușan, zis “Nicu Patron”. Formată în principal din rakeți moldoveni și transnistreni, rețeaua Patron s-a specializat, de-a lungul timpului, în trafic de persoane, contrabandă de țigări, taxe de protecție și asasinate la comandă.

Vezi investigația Armele Rusiei, traficate în Ucraina prin rakeți moldoveni

Vezi filmul documentar Asasin în Lege

Plasează comentariul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *