Reacția Ministerului Mediului în urma investigației RISE

Impact, Justiție, Social

Ministerul Mediului s-a autosesizat pe marginea investigației RISE: „[CAMERĂ ASCUNSĂ / DOC] Traficanții de pădure”, publicată astăzi, 28 octombrie. Ancheta jurnalistică îl vizează și pe un angajat Moldsilva, care ne-a propus printr-un intermediar 4 ha de pădure la preț de 75 000 euro.

Valeriu Munteanu, ministrul Mediului, a semnat un ordin prin care îi solicită șefului Moldsilva să inițieze o anchetă de serviciu pe numele angajaților „care ar fi intermediat întreaga afacere” dezvăluită de reporterii RISE Moldova.

ordinul ministrului Munteanu„Agenția Moldsilva va iniția o anchetă de serviciu în cadrul întreprinderilor subordonate, cu stabilirea încălcărilor disciplinare de către angajații acestora, cu suspendarea din funcție a persoanelor implicate și aplicarea sancțiunilor ce se impun”, se indică în ordinul ministrului.

Prin același ordin, auditorul intern al ministerului, Ionel Sîrghii, urmează să efectueze un control la Moldsilva ca să identifice și alte tranzacții asemănătoare.

Sesizarea ministrului catre PGDe asemenea, ministrul Mediului a expediat o sesizare în adresa Procuraturii Generale prin care solicită „examinarea circumstanțelor de fapt și de drept expuse în această investigație, în vederea stabilirii dacă, în acțiunile persoanelor implicate în acest caz, sunt elemente constitutive ale infracțiunilor prevăzute de Codul Penal”.

Plasează comentariul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *