Sun Myund Moon

Sun Myung Moon (n. 25 februarie 1920, Sangsa-ri, Coreea, d. 3 septembrie 2012, Seul) a fost fondatorul Bisericii Unificării.

Când avea 10 ani, familia lui s-a convertit la o formă penticostală de prezbiterianism, care încuraja practici atribuite Duhului Sfânt. În 1936, la vârsta de 16 ani, Moon a avut o vedenie în care Iisus Hristos însuși l-a anunțat că a fost ales de Dumnezeu pentru a duce la capăt restaurarea Împărăției lui Dumnezeu pe pământ. Ulterior, el a primit și alte revelații, însă nu le-a făcut publice până în 1946.

Sun Myung Moon s-a născut pe data de 25 februarie 1920, cu numele Mun Yong-myeong, în Provincia Pyonganul de Nord din Coreea de Nord, pe timpurile când Coreea era sub ocupația japoneză. El a fost cel mai mic fiu din cei doi fii, într-o familie de fermieri cu 8 copii.  Familia lui Moon a respins religia șintoistă impusă de către ocupanții japonezi și a urmat confucianismul, până când el avea în jur de 10 ani; atunci ei s-au convertit la creștinism și s-au alăturat Bisericii Presbiteriene.

Moon a spus că atunci când avea 15 ani Iisus Hristos l-a rugat să ducă la bun sfârșit lucrarea sa neterminată, prin a deveni Părinte pentru toată omenirea.

În 1941, Moon a început studiile în ingineria electrică la Universitatea Waseda din Japonia. În 1943, el s-a reîntors la Seul.

În 1947 Moon a fost condamnat de către guvernul Coreei de Nord pentru spionaj în favoarea Coreei de Sud, cu o sentință de 5 ani în lagărul de muncă din Hŭngnam.[11] În 1950, în timpul războiului Coreean el a reușit să fie eliberat, în urma unui atac de către armatele SUA asupra închisorii din Coreea de Nord și s-a îndreptat spre Busan, Coreea de Sud. [12],[13], [14]

Biserica Unificării

Principiul Divin sau Expunerea Principiul Divin (coreeană 원리 강론 / 原理 講 論, Wonli Ganglon) este principalul manual teologic al Bisericii Unificării. A fost co-scris de fondatorul bisericii Sun Myung Moon și unul din primii ucenici Hyo Won Eu și publicat pentru prima dată în 1966. O traducere a cărții, întitulată Principiul Divin a fost publicată în limba engleză în 1973. C[15]

Dumnezeu este privit ca creator, a cărui natură combină atât masculinitatea cât și feminitatea, și este sursa adevărului, frumuseții, și bunătății. Ființele umane și universul reflectă natura, scopul și personalitatea lui Dumnezeu. „Relația de Dare și Primire” (interacțiunea reciprocă) și „Pozițiile de subiect și obiect” (inițiator și receptor) sunt „conceptele cheie”, și sinele este proiectat pentru a fi obiect al lui Dumnezeu. Scopul existenței umane este de a reîntoarce bucurie lui Dumnezeu. „Fundamentul celor Patru Poziții” este „un alt concept important”, și explică în parte importanța familiei.