„Grad-ul” deputatului socialist Mudreac

Economic

Un nou centru comercial a fost inaugurat în Capitală. E vorba de centrul Grad, amplasat pe strada Tighina 46, în imediata apropiere a Pieţei Centrale şi Gării Auto, zonă ce atrage numeroşi investitori şi care este extrem de populară în rândul consumatorilor.

Proprietarul imobilului este compania Gradioni, înfîinţată în anul 2011 şi care are doi fondatori, deputatul socialist Radu Mudreac, preşedinte al Comisiei pentru Agricultură şi Victor Jora.

Clădirea are patru etaje şi o suprafaţă utilă de aproape 610 metri pătraţi în care sunt amplasate de la schimb valutar la servicii de lombard, frizerie, salon foto, buticuri, dar şi oficii, incluisv al proprietarului.

Radu Mudreac a refuzat să explice de unde a luat bani pentru investiţii. „Întrebaţi-l pe director!”, ne-a sfătuit deputatul. Aceasta chiar dacă construcţia a fost iniţiată anterior, când el figura în calitate de administrator.

Potrivit săptămânalului Logos-Press, anterior pe locul edificiului s-ar fi aflat o clădire inclusă în Registrul Monumentelor de importanţă locală, dar care a fost demolată.

În noul Registru al Monumetelor, aprobat de Consiliul Municipal Chişinău, imobilul nu a mai fost inclus.

Radu Mudreac a devenit parlamentar după alegerile din 30 noiembrie 2014. A făscut studii la universitatea Agrară în aceeaşi perioadă cu Igor Dodon, liderul PSRM. În anii 2005-2008 a fost – şef al Serviciului Sanitar Veterinar de Stat al municipiului Chişinău, iar din 2008 şi până în 2014, director general al Agenţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Produselor de Origine Animală.

 

  • Deputatul socialist Radu Mudreac este fondatorul firmei Gradioni, proprietarul centrului Grad
    Deputatul socialist Radu Mudreac este fondatorul firmei Gradioni, proprietarul centrului Grad
    Foto: tribuna.md
  • Imobilul a fost construit pe locul un fost monument de importanţă locală
    Imobilul a fost construit pe locul un fost monument de importanţă locală
    Foto: mold-street.com

 

Plasează comentariul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *