Călin Vieru: „Nu sunt mason şi nu vând droguri”

Politic
    Solicitat de FLUX, omul de afaceri Călin Vieru a confirmat faptul că este membru al Asociaţiei Obşteşti „Marea Lojă a Moldovei”, care este înregistrată oficial la Ministerul Justiţiei. Potrivit lui Călin Vieru, organizaţia pe care o reprezintă nu este una masonică şi, respectiv, el nu este mason. “Sunt membru al Asociaţiei Obşteşti „Marea Lojă a Moldovei”, care nu are nimic în comun cu lojele masonice care sunt nişte structuri şi organizaţii supersecrete. Asociaţia „Marea Lojă a Moldovei”, pe care o reprezint, este o organizaţie obştească care are drept scop promovarea valorilor culturale în Republica Moldova şi care este oficializată chiar de Ministerul Justiţiei”, a declarat Călin Vieru.

    Întrebat dacă este adevărat faptul că în cluburile pe care le administrează se comercializează droguri, Călin Vieru a negat acest lucru. „Cum poate fi adevărat? Chiar dacă, după cum aţi scris Dvs., încerc să muşamalizez diferite cazuri de acest gen, există doar Procuratură, SIS, clienţi care vin în aceste cluburi de noapte, care ar fi sesizat organele de drept. Credeţi că în decurs de 10 ani nimeni nu ar fi denunţat acest lucru? Scrieţi nişte porcării pe care le inventaţi tot voi”, a mai declarat Călin Vieru.

Valeriu Ghileţchi:

„Este o insinuare că din rândurile masonilor ar face parte Călin Vieru”

Interviu cu episcopul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova, Valeriu Ghileţchi, care candidează pe locul 11 pe lista electorală a partidului lui Vladimir Filat
 – Domnule Valeriu Ghileţchi, care este poziţia Dvs. şi, în general, a Bisericii Creştin Evanghelice Baptiste faţă de masonerie?

– Biserica noastră a avut mereu o atitudine negativă faţă de organizaţiile oculte şi secrete. Nu susţinem şi nici nu am susţinut niciodată organizaţiile sau lojele masonice. Poziţia creştină faţă de masonerie întotdeauna a fost una negativă, iar Biserica Creştină Evanghelică subscrie la această poziţie.

- Dumneavoastră sunteţi prezent pe lista electorală a Partidului Liberal Democrat din Moldova, listă din care face parte şi omul de afaceri Călin Vieru, care este membru al masoneriei. Cum explicaţi acest lucru?

– Din cunoştinţele mele despre masonerie, niciun minister al justiţiei din lume nu a înregistrat vreodată o organizaţie masonică, ei rămânând necunoscuţi pentru societate. Din câte ştiu, Călin Vieru nu este mason şi nici nu cunosc faptul dacă el ar face parte din vreo organizaţie obştească masonică.

- Dar FLUX a solicitat, în mod oficial, în baza Legii cu privire la accesul la informaţie, de la Ministerul Justiţiei, informaţii cu privire la organizaţiile masonice. Ministerul Justiţiei ne-a confirmat că vecinul Dvs. de listă electorală, Călin Vieru, este unul dintre fondatorii Organizaţiei obşteşti „Marea Lojă a Moldovei” şi ocupă o funcţie importantă în Lojă.

– În cazul lui Călin Vieru cred că este vorba de insinuări, bârfe şi minciuni care se răspândesc în perioada acestei campanii electorale. Resping afirmaţiile potrivit cărora Călin Vieru ar fi mason şi că este înregistrat la Ministerul Justiţiei drept membru al unei organizaţii secrete. Din câte cunosc, la Ministerul Justiţiei de la Chişinău nu poate fi înregistrată nicio organizaţie masonică care, pe lângă toate, să-şi divulge lista membrilor săi, deoarece acest lucru, potrivit statutului masonilor, contravine concepţiei şi principiilor acestor organizaţii secrete şi oculte. Poate Călin Vieru este înregistrat într-o organizaţie obştească, însă nici acest lucru nu-l cunosc sigur. Este o insinuare şi o învinuire nefondată în contextul acestei campanii electorale. Repet, sunt aproape sigur că o organizaţie masonică nu poate exista oficial, acestea mereu sunt secrete ca, de altfel, şi activităţile lor.

Plasează comentariul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *